MÖL Szakértői Program első projektje Kenyában

A Hungary Helps Ügynökség támogatásával elindult Szakértői Programunk, melynek első projektje a kenyai Nairobiba vezetett. A keszthelyi Raák Benedek optometrista látszerész szakember kettős céllal utazott ki Kenyába.

Egyrészt a Kibera nyomornegyedében található Mashimoni Squatters Primary and Secondary Schoolba látogatott, ahol korábban már lehetősége volt 400 diák szemvizsgálatára. A korábban szemüveget kapott diákok közül most 15 diák vett részt ismét a vizsgálaton, akik közül 9 főnek változott a dioptria, így új szemüveglencsére volt szükségük. Emellett 500 füzetet, vonalzót és grafitceruzát vitt az iskola diákjainak, hogy segítse tanulásukat, valamint az iskola vezetőjének egy laptopot is ajándékozott.

A humanitárius célok mellett az utazásnak üzleti célja is volt: látásjavító optikai szemüvegkeretek értékesítése a szub szaharai régió 3 országában, Kenyában, Tanzániában és Ugandában. A kenyai értékesítő kolléga az Orior Optika Kft. által biztosított teljesen átfogó mintaportfólióval keresi fel első körben a kenyai optikai szaküzleteket, ahonnan novemberben várható az első megrendelés megérkezése.

Az utazás célja tehát kettős: humanitárius célok megvalósítása mellett a hazai export lehetőségek
bővítését is szolgálja.

Amennyiben Önnek is van hasonló projektötlete, küldje el következő e-mail címünkre, hogy együtt
segíthessünk: iroda@onkentesliga.hu