Sikeres EU-s források képzés

A Magyar Önkéntes Liga Egyesület szervezésében háromnapos projektfejlesztési tréninget tartottak Budapesten. A képzésen civil szervezetek képviselői, vezetői, valamint önkormányzati és állami tisztségviselők is részt vettek. Az oklevélátadón Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes tartott beszédet a résztvevőknek.

 

Magyar Fejlesztési Központ munkatársai és partnerei által megtartott szakmai képzések és útmutatások betekintést engedtek az európai uniós pályázatok világába. A képzés kuriozitását az adta, hogy kiemelten foglalkozott a Magyarországon korábban kevésbé ismert, közvetlenül Brüsszelből elérhető pályázati kiírásokkal. A résztvevők megismerhették ezeket a forrásokat és megpályázásuk menetét.

A MÖL célja, hogy olyan szakembereket képezzen ki, akik sikeresen elboldogulnak a pályázati részvétel ezen területén. Az akkreditált kurzus végén a résztvevők hivatalos tanúsítványt kaptak a tanfolyam elvégzéséről.

Kovács-Pifka Péter, a Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója az eseményen beszámolt arról, hogy a közvetlen Európai Uniós források elérését elősegítő képzés minden olyan szervezet számára hasznos lehet, amely most ismerkedik a pályázás mikéntjével.

A kiemelt érdeklődés azt bizonyítja, hogy szükség van az ehhez hasonló alkalmakra, ezért a Magyar Önkéntes Liga a jövőben is tervezi közvetlen brüsszeli forrásokkal kapcsolatos képzések lebonyolítását.