A H13 adott helyet a Tehetség és Képesség Miniakadémiának

Február 16-án és 17-én a Józsefvárosi Önkormányzat kétnapos programmal várta a 18 és 35 év közötti fiatalokat a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. A szervezők a Gyere Haza Alapítvány (Fiatalok Hazai Pályán Alapítvány) és az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete partnerségében előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és szakmai programokkal járultak hozzá a sikeres vállalkozóvá váláshoz. A megnyitón Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Sára Botond kifejtette, hogy a városrész önkormányzata fontosnak tartja a helyi vállalkozások támogatását és szeretné, ha az itt tanuló több mint negyvenezer diák később itt találná meg a boldogulását. Kiemelte továbbá, hogy a külföldön való tanulás és munka során szerzett tapasztalatokat itthon kiválóan tudják kamatoztatni a fiatalok. Az alpolgármester elmondta, hogy az előző években, Józsefvárosban a vállalkozások száma nőtt (több mint tizenkétezer működik), az álláskeresők száma csökkent és az új kezdeményezéseket különleges kamattámogatással, továbbá telephely-támogatással segítik.

Zékány Zoltán, a rendezvény házigazdája és a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztő Központ szakmai igazgatója bemutatta az intézmény nyújtotta lehetőségeket és az eddigi tapasztalatokat.

Tamás Sebestyén, a Magyar Nemzeti Kereskedőház innovációs igazgatója pedig ismertette programjukat, melynek célja a magyarországi vállalkozások összekötése a nagyvilággal.

A Fiatalok Hazai Pályán Alapítvány is bemutatkozott, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy ösztönözzék a külföldön élő magyar fiatalokat a hazatérésre, a külföldre készülőket pedig ráébresszék arra, hogy itthon is kamatoztatható a külhonban szerzett tapasztalat.

A kétnapos konferencia a világhálón is követhető volt az érdeklődők számára online közvetítés keretében. A Miniakadémián bemutatkoztak sikeres, Magyarországon tevékenykedő fiatalok, továbbá több, elismert, külföldről hazatért üzletember és kutató is.

Az eredeti cikk ezen a linken keresztül érhető el a Józsefvárosi Önkormányzat honlapján: https://jozsefvaros.hu/hir/4493/tehetseg-es-kepesseg-miniakademia-a-h13-ban