Felhívás az Erdélyi Szövetség vetélkedőjére

Az Erdélyi Szövetség vetélkedőt hirdet gimnazista és középiskolás diákok, továbbá általános iskolás (5-8. osztály) tanulók számára Orbán Balázs halálának 131. évfordulója alkalmából.

  “… egész életem küzdelem volt a jóért, az igazért, a haza üdvéért”

Az Erdélyi Szövetség (Budapest) és az Orbán Balázs Alapítvány (Székelylengyelfalva) Kráter Műhely Egyesület és Könyvkiadó báró lengyelfalvi Orbán Balázs (1829 – 1890) a Székelyföld első leírója, néprajzi gyűjtő, fotográfus, országgyűlési képviselő, Szejkefürdő kiépítője munkásságával és a székelység történetével kapcsolatosan a középiskolásoknak választhatóan két versenyt hirdet meg:

  • Szellemi vetélkedőt online formában, egymást követő 3 írásbeli fordulóval egyéni jelentkezők részére 2020. novemberétől áprilisáig.
  • Csapatversenyt iskolai, könyvtári, közösségi megemlékezésre – 2021. április – májusára, bízva abban, hogy a karantén enyhül és ez is megvalósulhat.

A Szövetség az általános iskolás tanulók számára szellemi vetélkedőt hirdet az interneten, egyéni jelentkezők részére, amely otthon, a karantén alatt kitölthető február 28-ig.

 

A jelentkezés részleteiről, a nyereményekről és a vetélkedő kérdéseiről az alábbi PDF dokumentumokban olvashat:

Orbán Balázs, szellemi vetélkedő középiskolásoknak 2020-2021

Orbán Balázs vetélkedő alapiskolásoknak 2020-2021